"Булгаргаз" предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
"Булгаргаз" предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага намаляване на цената на природния газ с близо 13%


"Булгаргаз " предлага на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да утвърди цена на природния газ за юни от 141,28 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), излиза наяве от заявката на публичния снабдител, представено от Българска телеграфна агенция.

Това съставлява спад с 12,88% на одобрената за май цена от 162,17 лева за мегаватчас. Предложението е съобразено с договорите, по които сдружението ще купува природен газ през юни.

В предлагането е регистриран фактът, че съветската компания "Газпром износ " спря доставките за България по дълготрайния контракт от 27 април. В заявката се напомня, че "Булгаргаз " на 17 септември 2021 година удължи за трети път интервала за доставка на азерски газ пре Неа Месемврия в Гърция.

Количеството газ, което ще бъде доставяно на тази точка на доставка, не се показва. В заявката се регистрират и цените на различните горива, които са в основата на цената на природния газ.

В края на април "Газпром ", в нарушаване на клаузите по подписани контракти,, Полша и Литва. Това се случи поради да изплащат суми за доставка на природен газ в специфични сметки в рубли в съветски банки.
 Руският газ за България: нито на ниска цена, нито без конкуренция  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР