Булгаргаз иска запор на сметките на ТЕЦ Бургас, Плевен и

...
Булгаргаз иска запор на сметките на ТЕЦ Бургас, Плевен и
Коментари Харесай

Булгаргаз иска запор на сметките на тецовете в Бургас, Плевен и Враца

" Булгаргаз " желае запор на сметките на Топлоелектрическа централа Бургас, Плевен и Враца , тъй като дължат общо 53 милиона лв. , само че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата, разяснява пред БНР изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

Той чака стабилизиране на цените на газа и изясни, че " нашата цена се дефинира по формула, в случай че гледаме напред във времето пред тези цени на различните на природния газ горива ще се стабилизира цената. Към сегашния миг е рано да се каже , само че при опазване на цените надали би имало нарастване ".

" Булгаргаз " доставя природен газ и на газоразпределителни сдружения - огромни индустриални потребители и погасяването на всяко едно обвързване в период, е гаранция за доставките за всеки един клиент. " Плащането от всички клиенти ще подсигуряват една спокойна зима ", изясни Павлов.


" Булгаргаз " желае повишаване на природния газ с 3,5%

Предложението е импортирано в КЕВР

Според Закона за енергетиката, регулаторът може да промени цените на топлинната и електрическа сила, единствено в случай че синьото гориво се увеличи с над 5 на 100.

Очаква се Комисията да прегледа и утвърди предлагането на " Булгаргаз " до края на месеца. През юли КЕВР утвърди повишаване на газа с над 10 % или 400 лева за 1000 кубически метра.

 Иванов: Цената на битовия ток остава непроменена до лятото на 2019
Иванов: Цената на битовия ток остава непроменена до лятото на 2019

Регулаторът няма директно отношение към енергийната борса, твърди шефът на КЕВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР