Булгаргаз“ иска поредно поскъпване на природния газ от октомври с

...
Булгаргаз“ иска поредно поскъпване на природния газ от октомври с
Коментари Харесай

Иван Иванов: Най-рано септември може да се коментира дали пак ще поскъпва газът

„ Булгаргаз “ желае следващо повишаване на природния газ от октомври с 15%. Това обявиха от държавното сдружение със мнение, оповестено на интернет страницата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Причината компанията да изиска нарастването са предстоящите по-високи цени на природния газ от импорт, по-високият курс на щатския $ по отношение на лв., както и вследствие на акумулирания резултат от одобрената продажна цена за ІІI тримeсечие на 2018 година

„ Публикуваното известие на „ Булгаргаз е предварителна прогноза. Очакваме до 10 септември желанията да бъда публично входирани в КЕВР. Аз самият следявнимателно цените, както на суровия нефт, по този начин и курсът на $ и не укривам, че сега са прекомерно високи ”, разяснява след постоянно съвещание ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Дали ще има ще има шоково повишаване и по-конкретно мнение по отношение на цените в действие от 1 октомври, Иванов съобщи, че би коментирал най-рано през идващия месец.

Последното нарастване на цената беше преди месец. КЕВР дефинитивно реши природният газ да нарастне с 10, 81% до цена 400,95 лева./1000 кубически метра. или 37,79 лева за мегаватчас (без данък и ДДС). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР