Булгаргаз иска ново увеличение на цената на газа Булгаргаз иска

...
Булгаргаз иска ново увеличение на цената на газа Булгаргаз иска
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР очаква спад в цената на газа наесен

Булгаргаз желае ново нарастване на цената на газа " Булгаргаз " желае цената на синьото гориво да се увеличи с близо 2 % от 1 юли. Предложението на държавния снабдител беше разисквано навън съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране. Окончателното решение на регулатора ще стане ясно на 30 юни. 

Ново повишаване на природния газ от 1 юли желае „ Булгаргаз ”

КЕВР дефинира цената на газа, която е обвързана с интернационалните цени на течните горива и курса на $, на всяко тримесечие. Иван Иванов от управлението на " Булгаргаз " стимулира желаното повишаване на суровината: " Основното е повишение на котировките на различните горива на природния газ ".

Прокуратурата стачкува решението на КЕВР за цената на газа

В последно време обаче се следи  спад в цената на суровия нефт. Ако се резервира тази наклонност, още веднъж ще има смяна в цената на синьото гориво, предвижда ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов.

Шефът на КЕВР даде обещание поевтиняване на силата наесен

" Моите упования са, че в края на септември се чака да има понижаване на цената на природния газ, което в действителност е по този начин въз основата на тренда на изменението на цените на суровия нефт на интернационалните пазари ", сподели той.

Ако в петък енергийният регулатор утвърди повишаването на газа с 2 %, това ще бъде следващото нарастване на цената му след покачването от 30 на 100 от април тази година..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР