Булгаргаз ЕАД внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Булгаргаз ЕАД внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага цена на газа за април с 3,5% по-ниска, а за май - поевтиняването продължава

" Булгаргаз " ЕАД внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за одобряване на цена на природния газ за април в размер на 103,08 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), оповестиха от компанията.

Предложената от " Булгаргаз " ЕАД цена е с 3,42% по-ниска от одобрената контролирана цена за месец март 2023 година. Окончателното предложение за одобряване на цена на природния газ за месец април 2023 година ще бъде подадено в КЕВР на 1 април, като се регистрират котировките на ценообразуващите съставни елементи и към 31 март 2023 година.

Прогнозната цена на природния газ за месец май 2023 година, е 92,54 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), като е с 10,23% по-ниска от импортираната за одобряване цена за месец април 2023 година

А на 1 май в КЕВР ще бъде импортирано окончателното предложение за одобряване на цената на природния газ за май 2023 година, при отчитане на котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 април, допълват от " Булгаргаз ".

" Булгаргаз " ще желае цена на газа за февруари, с 24% по-ниска от януарската

Окончателното предложение ще бъде подадено на 1 февруари
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР