Булгаргаз ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината

...
Булгаргаз ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ може да се окаже със запорирани сметки

" Булгаргаз ” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината е, че фондът Worldview, главният заемодател на „ Петрокелтик “, най-големия английски вложител в България, ще търси осъществяване за неизплатени средства от „ Булгаргаз “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За неизплатените сметки на „ Булгаргаз “ излиза наяве от известие на фонда в Туитър.

Изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов не за първи път влиза в конфузна обстановка и в неразбираема като причина борба с английския вложител. " Петрокелтик “ е един от най-големите английски вложители в България и държи концесията за рандеман на природен газ от три блока в шелфа на Черно море - " Галата ", „ Калиакра " и " Каварна ". Когато Николай Павлов бе министър на енергетиката в служебното държавно управление, наложи санкция на „ Петрокелтик “.

След осъществена обстойна инспекция на случая се оказа, че санкцията е противозаконна и непозволено наложена, а средствата бяха възобновени. От компанията отхвърлиха коментар на този „ чудноват случай “ с довода, че не желаят поради него да накърнят престижа на комерсиалните и стопански връзки сред Обединеното кралство и България.

В края на предходната година имаше съществено оживление в контактите сред София и Лондон и от тази позиция дейностите на шефа на „ Булгаргаз “ и някогашен длъжностен министър Николай Павлов будят неразбиране и наподобяват нелогични. Българският министър-председател Бойко Борисов бе в Лондон, където беше признат от премиера Тереза Мей. По време на диалозите той изрази вяра, че Англия ще остане наш стратегически сътрудник.

На посещаване пък в София дойде английският министър на търговията Грег Хендс, с цел да задълбочи комерсиалните връзки и да поддържа целите на българското председателството на Европейски Съюз. Тогава Хендс се срещна с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на стопанската система Емил Караниколов, с които разискаха бъдещата комерсиална политика на Англия и на Европейски Съюз, както и основни браншове в връзките сред двете страни като енергетиката. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР