Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината

...
Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ може да се окаже със запорирани сметки

" Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината е, че фондът Worldview, главният заемодател на „ Петрокелтик “, най-големия английски вложител в България, ще търси осъществяване за неизплатени средства от „ Булгаргаз “, съобщи БГНЕС. За неизплатените сметки на „ Булгаргаз “ излиза наяве от известие на фонда в Туитър.


Изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов не за първи път влиза в конфузна обстановка и в неразбираема като причина борба с английския вложител. " Петрокелтик “ е един от най-големите английски вложители в България и държи концесията за рандеман на природен газ от три блока в шелфа на Черно море - " Галата ", „ Калиакра " и " Каварна ". Когато Николай Павлов бе министър на енергетиката в служебното държавно управление, наложи санкция на „ Петрокелтик “. След осъществена обстойна инспекция на случая се оказа, че санкцията е противозаконна и непозволено наложена, а средствата бяха възобновени.

От компанията отхвърлиха коментар на този „ чудноват случай “ с довода, че не желаят поради него да накърнят престижа на комерсиалните и стопански връзки сред Обединеното кралство и България. В края на предходната година имаше съществено оживление в контактите сред София и Лондон и от тази позиция дейностите на шефа на „ Булгаргаз “ и някогашен длъжностен министър Николай Павлов будят неразбиране и наподобяват нелогични.

Българският министър-председател Бойко Борисов бе в Лондон, където беше признат от премиера Тереза Мей. По време на диалозите той изрази вяра, че Англия ще остане наш стратегически сътрудник. На посещаване пък в София дойде английският министър на търговията Грег Хендс, с цел да задълбочи комерсиалните връзки и да поддържа целите на българското председателството на Европейски Съюз. Тогава Хендс се срещна с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на стопанската система Емил Караниколов, с които разискаха бъдещата комерсиална политика на Англия и на Европейски Съюз, както и основни браншове в връзките сред двете страни като енергетиката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР