Булгаргаз е поискал повишение на цената на газа с почти

...
Булгаргаз е поискал повишение на цената на газа с почти
Коментари Харесай

Булгаргаз е поискал повишение на цената на газа с над 5% от 1 май

" Булгаргаз " е изискал покачване на цената на газа с съвсем 5,3% до 150,11 лв. за мегаватчас от 1 май, съобщи investor.bg.

Това излиза наяве от заявката на компанията, импортирано на 8 април в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Искането е оценено от работната група на регулатора и ще бъде разисквано по време навън съвещание след Великденските празници.

Положението на европейските газови пазари обаче е толкоз динамично, че цената може да бъде значително изменена и в двете направления. Това към този момент се случи в последния ден на март, когато в КЕВР разясниха, че цената за идващия месец ще се увеличи с не повече от 13%, само че единствено за ден природният газ нарастна толкоз внезапно, че цената на газа от 1 април се увеличи с 25 на 100.

Газовата компания дава в своето заявление цените на газа с доставка през май на няколко европейски пазара, като търговията се движи в диапазона 105-108 евро за мегаватчас. Към тази цена би трябвало да бъдат добавени спомагателните разноски и за достъп и транспорт, показват още от " Булгаргаз ".

Предложената от компанията цена за българския пазар е в размер на към 77 евро за мегаватчас, също без такси за достъп и транспорт до потребителите, както и без данък и Данък добавена стойност.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР