Булгаргаз днес ще обяви търгове за доставка на втечнен природен

...
Булгаргаз днес ще обяви търгове за доставка на втечнен природен
Коментари Харесай

Днес „Булгаргаз” обявява търгове за доставка на втечнен газ

„ Булгаргаз ” през днешния ден ще разгласи търгове за доставка на полутечен природен газ. Това съобщи на брифинг Деница Златева, шеф на „ Булгаргаз “. Целта е да вземат участие допустимо най-вече компании, с цел да се реализиран най-хубавите ценови нива, акцентира тя.

Търговете, които ще бъдат оповестени през днешния ден, са за доставка на полутечен природен газ за ноември и декември 2022 година, както и годишен търг за доставка на полутечен природен газ за цялата 2023 година Процедурата се започва и с оповестяване на търг за дълготрайни доставки за интервала 2024 - 2034 години, с което се извършва решението на Министерски съвет от предходната седмица.

Търговете ще минат през няколко стадия.

„ Булгаргаз ” разполага към този момент с потенциал 10 600 000 MWh на строящия се терминал в Александруполис за интервал от 10 години.

Водят се интензивни договаряния за обезпечаване на слотове за регазификация за ноември и декември. Планира се присъединяване в годишния търг за 2023 година за слотове и потенциал за регазификация на термилана Ревитуса в Гърция, който ще се организира евентуално през октомври. Водят се диалози и за обезпечаване на спомагателни слотове за 2023 година и на терминалите за полутечен природен газ в Турция, изясни Златева.

Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР