Булгараз увеличи процента, с който предлага да поевтинее природният газ

...
Булгараз увеличи процента, с който предлага да поевтинее природният газ
Коментари Харесай

Булгаргаз предложи по-голямо поевтиняване на газа

" Булгараз " усили %, с който предлага да поевтинее природният газ от 1 октомври. Компанията предлага на Комисията за енергийно и водно контролиране синьото гориво да поевтинее със 7.29% през последното тримесечие.
В средата на август сдружението разгласи, че ще предложи с 6% по-ниска цена.
Внесеното в деловодството на регулатора предложение планува газът да коства 343.22 лева за 1000 куб. м (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).
При взимането на решението обаче комисията би трябвало да регистрира друго събитие, при което поевтиняването в последна сметка няма да е с този %.
Преди пет години стартира процедурата, с която трябваше да се дефинира новият модел за пресмятане на цените за транспорт и достъп до газопреносната система. Тя обаче не е довършена и се чака това да стане в този момент.
Новата тарифна система визира метода на установяване на цените за достъп и транспорт до газопреносната система на страната. В момента потребителите заплащат 19.71 лева за 1000 куб. метра на 100 км, като тази цена не е променяна от 2005 година Новият модел планува да се вкарат обособени цени за другите входно-изходни точки за импорт и експорт на газ по отношение на интервала на закупуване на потенциал – годишен или месечен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР