БулфотоЗа шеста поредна вечер близо 10 хиляди души скандираха “Оставка!

...
БулфотоЗа шеста поредна вечер близо 10 хиляди души скандираха “Оставка!
Коментари Харесай

Дойче Веле: Превръща ли се Борисов в новата „черна овца“ на ЕНП?

Булфото

За шеста поредна вечер близо 10 хиляди души скандираха “Оставка! ” пред държавните здания в София, оповестява Агенция Франс Прес.

В демонстрациите в България се включват хора от целия политически набор.  ”Няколко съществени скорошни случая с присъединяване на авторитетните олигарси в страната провокираха яд в страна, в която политиката и огромният бизнес са неразривно свързани ”, пишат още от френската новинарска организация, представена от Дойче Веле.

Активността на Гешев вреди на Борисов

Позовавайки се на данни на Трансперанси Интернешънъл, организация Франс Прес отбелязва, че 13 години след присъединението си към Европейския съюз България продължава да бъде най-корумпираната страна в общността. Управлението на Борисов е било атакувано поради редица корупционни кавги, само че два случая разпалиха недоволството - първият е обвързван с Ахмед Доган, който е “влиятелен покровител на Борисов ”, а вторият е влизането в офисите на двама съветници на президента на Румен Радев, критик на ръководството. Обвинения против властта насочва и олигархът Васил Божков, който години наред се радваше на отбраната на институциите, преди да му бъдат повдигнати 18 обвинявания по-рано тази година. Социолозите към този момент дават 10 % преднина на Борисов, означават от “Франс Прес ”, само че пристрастността на главния прокурор Иван Гешев се трансформира в мотор на митингите, който съществено може да навреди на Борисов.

" От Борисов има потребност, тъй като пази границата "

По мотив митингите в България либералният словенски вестник " Сме " упреква Европейски Съюз в използване на двоен критерий във връзка с върховенството на закона. Вестникът написа: " Европейската комисия и ЕНП редовно подлагат на критика Виктор Орбан, а в това време в България управлява човек с връзки с проведената престъпност - и все пак нищо не се случва. Бойко Борисов си остава почитан член на ЕНП. Ангела Меркел му благодари за сполучливото запазване на границата против бежанци от Турция, а до момента в който в България се организират всеобщи демонстрации, шефът на фракцията на ЕНП в Европарламента хвали битката на Борисов против корупцията. (...) От Борисов има потребност, тъй като пази границата и не демонстрира проруска ориентировка. Това на процедура е действителната политика, правовата страна идва на второ място. "

Подобни отзиви има и в други изявления. “Християндемократът Борисов може да се трансформира в новата черна овца на Европейската национална партия ”, написа “Евронюз ”. Вече се надигат гласове, които упорстват най-голямото европейско семейство да се дистанцира от българския министър председател.

В Европейския парламент има опасения, че България ще тръгне по пътя на Полша и Унгария, означават от медията. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев отвърна, че страната не може по никакъв метод да се съпоставя с Полша и Унгария. Всички свободи в България са обезпечени, твърди той. Според представителката на Българска социалистическа партия Елена Йончева обаче корупцията е причина България да е най-бедната страна в Европа. В средите на ЕНП има друго проблематично дете с изключение на унгарската “Фидес ”, счита Радан Кънев от “Демократична България ”.

" Европейски съюз, кьорав ли си "?

Това гласи един от банерите на многохилядния митинг в София, представен от “Зюддойче Цайтунг ”. Изданието отбелязва, че Европейската национална партия е изразила поддръжка за държавното управление на Бойко Борисов, само че насрещният вятър е пристигнал от различен значим сътрудник - САЩ. “Всяка нация заслужава правосъдна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона ”, гласи позиция, публикувана от американското посолство в София. Макар да не загатват непосредствено името на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, от дипломатическото посланичество на САЩ отбелязват, че “ние поддържаме българския народ в устрема му за повишение на доверието в демократичната система и поощряване на върховенството на закона ”, написа още “Зюддойче Цайтунг ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР