БулфотоВече е ясно кое министерство за коя партия е.Ясна е

...
БулфотоВече е ясно кое министерство за коя партия е.Ясна е
Коментари Харесай

Ето как ПП, БСП, ИТН и ДБ си разпределиха министерствата

Булфото

Вече е ясно кое министерство за коя партия е.

Ясна е към този момент структурата на кабинета, който ще бъде препоръчан от обединението сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ", оповестиха сътрудниците от bTV, съобщи Спортал. Коалиционното съглашение за държавното управление е съвсем готово, заяви съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. Политическа партия ще има осем министерства, Българска социалистическа партия - четири, Има Такъв Народ - също четири, Демократична България - три. Ето по какъв начин наподобява разпределението към този миг: 

- Политическа партия: финанси, напредък и нововъведения, обучение, Министерство на вътрешните работи, защита, превоз, просвета, здравеопазване 
- Българска социалистическа партия: държавните предприятия, обществено министерство, земеделие, туризъм 
- Има Такъв Народ: Министерство на външните работи, енергетика, районно развиване, спорт 
- Демократична България: правораздаване, екология, климат

Според осведомени партията на Слави Трифонов ще предложи за министър на спорта някогашния юрист на ЦСКА Радостин Василев, който към този момент два пъти беше номиниран от Има Такъв Народ, само че се размина с министерския пост - през април и юли, когато не се стигна до сформиране на държавно управление. Припомняме, че с изключение на юрист на армейците, Василев беше и в щаба на Любослав Пенев, когато Ел Голеадор се кандидатира за президент на Българския футболен съюз през 2018 г. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР