БулфотоВъпреки че Байдън спечели категорично изборите в САЩ все още

...
БулфотоВъпреки че Байдън спечели категорично изборите в САЩ все още
Коментари Харесай

Иван Кръстев по БНР: Тръмп не губи лесно и красиво. Сенаторите на Републиканците бяха с него, за да не ги убие с туит

Булфото

Въпреки че Байдън завоюва изрично изборите в Съединени американски щати към момента " шоуто на Тръмп " продължава да е по-гледано.

Колоритната и непредсказуема личност на Тръмп продължава в типичния си жанр с изненадващите си крайни изявления и дейности.

Големият въпрос е какво ще прави самият Тръмп през идващите месеци. Едно от нещата е да даде знак какво ще прави през идващите четири години. Най-вероятно ще разгласи себе си за водач на съпротивата против Байдън и демократите. Той ще вземе три или четири вътрешнополитически и външнополитически значими решения, с цел да направи доста мъчно за Байдън да промени позицията по тези въпроси. Едно от нещата е опцията за нападателни търговски дейности по отношение на Китай или спомагателен напън по отношение на Иран.

Това разяснява пред БНР Иван Кръстев, началник на Центъра за демократични тактики и откривател в Института по по филантропични и обществени науки във Виена.

„ Това са изборите, на които са дали своят вот максимален брой американци като безусловно число. Поляризацията не е просто поляризация, а езикът на две групи. Има две Америки. Няма американски президент, който да е избиран с толкоз доста гласове, както Джо Байдън. Но разделянето остава по това къде живееш, какъв е цветът на кожата ти “.

По думите му е допустимо разделянето да стане и институционално, само че чак през януари ще разберем кой управлява Сената. " Ако републиканците запазят контрола си върху Сената, огромният въпрос е по какъв начин Байдън ще работи с тях. ", счита Кръстев.

" Много от сенаторите в републиканската партия обаче не бяха щастливи от метода, по който Доналд Тръмп ръководи. Те стояха зад него, тъй като ги беше боязън, че ще бъдат убити с туит ", добави той.

„ Трябва да следим по какъв начин ще се развият връзките сред Тръмп и FOX News “, добави Кръстев.

Иван Кръстев уточни, че тези избори са били референдум върху Тръмп.

„ Хората, които гласоподаваха за него, гласоподаваха поради него, само че тези, които гласоподаваха за другия претендент, гласоподаваха против него “.

Анализаторът акцентира, че успеха на Байдън не зависи от вота в един щат, в тази ситуация Пенсилвания.

„ Най-вероятно няма да се стигне до изговаряне на Върховния съд... Идеята, че всички назначени от Тръмп съдии автоматизирано ще гласоподават за него, не е правилно. Един проблем може да стигне до Върховния съд и това е Пенсилвания... Доналд Тръмп е прочут с това, че не губи елементарно и красиво “, сподели още Кръстев

Изборът на Байдън не значи, че светът се е върнал към епохата преди Тръмп, безапелационен беше Иван Кръстев. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР