БулфотоUvolni.me (Има начин!) – сайт с това многозначително заглавие е

...
БулфотоUvolni.me (Има начин!) – сайт с това многозначително заглавие е
Коментари Харесай

БНР: Uvolni.me . Инспекцията по труда дава съвети на шефове как лесно, бързо и законно да уволняват служители

Булфото

Uvolni.me (Има метод!) – уебсайт с това многозначително заглавие е благосъстоятелност на Николай Стоянов, основен юрист на Изпълнителната организация „ Главна ревизия по труда “ (ИА ГИТ), институцията, натоварена със задължението да бъде опора на работещите, написа БНР.

Нещо повече, Стоянов дружно с Теодора Дичева, шеф на отдел „ Социална политика, обучение и опазване на здравето “ към Омбудсмана на Република България и 11 години шеф на Правната дирекция в ИА ГИД, водят семинар с такса 80 лева, който в разгара на рецесията с пандемията среща работодателите с способи да уволняват чиновници, без те да имат опция да се защитят в съда.

Експертите, призвани да пазят чиновниците, поучават работодателите по какъв начин безпроблемно да се освобождават от тях. Звучи като обява в уеб страницата " Не!Новините ", само че е реалност.

" Нашият ден " предложения за коментар по темата Николай Драганов от електронното издание " Барикада ", който е платил таксата от 80 лева, с цел да участва на семинара и публикува статия в изданието; Дина Христова, шеф отдел „ Връзки с обществеността и административно обслужване “ към ИА ГИТ, и Ваня Григорова от " Солидарна България ".

Въпросът не е единствено до каква степен законови са дейностите на основния юрист, само че и чисто морален – по какъв начин в разгара на рецесията, в която хиляди чиновници изгубиха работните си места, представители на една от дребното институции, виновни да пазят правата им, сочат малките врати в закона и дава препоръки по какъв начин да се преодоляват пречките за уволняване.

Според Дина Христова организацията освен има право, само че и обвързване да съветва и работодателите, и служащите, и сходна процедура не опонира нито на закона, нито на етичните стандарти, и не става въпрос за спор на ползи. Тя удостовери, че основният юрист Николай Стоянов към този момент не е чиновник на организацията.

" Трудно мога да срещна служащ, комуто са отделени два часа и половина, с цел да му бъде разяснено в детайли какви благоприятни условия му дава Кодексът на труда.

Когато едни хора могат да си платят за консултация, те ще получат детайлни насоки какво е заложено в Кодекса – разяснява на собствен ред Ваня Григорова.

Има разлика сред това да се съветва работодателя и е друго да му се уточни тъкмо какво да употребява, с цел да заобиколи закона и да уволни служащия, в това число когато служащият е майка с дете или човек с увреждане.

Това е било дискутирано в семинара " – сподели Григорова, която е осведомена със наличието му и посочи различен значим подробност:

„ Притеснително е мълчанието от страна на омбудсмана, защото неин чиновник Теодора Дичева, 11 години шеф на Правната дирекция, е била другият преподавател на семинара и е разяснявала по какъв начин да бъде употребявано изключителното състояние от страна на работодателя, с цел да прескача избрани процедури, да редуцира чиновници, да понижава работното време и възнаграждение. 

Слабата страна в трудовите връзки е служащият и в случай че някой има потребност от подкрепяне, е той, без значение че не може да заплати 80 лева за консултация. 

Нима не е възмутително да учиш работодателя по какъв начин да си спести разноски и да заплаща по-малко на служащия? " – заключи Григорова.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР