БулфотоПродължават коментарите след снощния дебат между Румен Радев и Анастас

...
БулфотоПродължават коментарите след снощния дебат между Румен Радев и Анастас
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Проф. Герджиков е безспорен победител в дебата с Радев

Булфото

Продължават мненията след снощния спор сред Румен Радев и Анастас Герджиков.

За мен проф. Анастас Герджиков излиза от дебата с Румен Радев като безспорен победител. Като човек, който владее обстоятелствата, за разлика от Румен Радев, който се опасява да борави с тях, споделя проф. Румяна Коларова, политолог от инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков, съобщи " ".

За разлика от Радев, Герджиков не е отегчителен, не заобикаля тематиките, не подменя въпросите и не се оправдава. Негов огромен плюс е, че когато заема сериозна позиция, не е свадлив. Когато показва противоречие, не отхвърля истините, казани от съперника си.

Не виждам тематики, по които проф. Герджиков да не беше по-силната страна в дебата. Впечатляващо е, че Румен Радев дори получи бонус от горната страна по всяка една тематика - имаше повече време, само че сподели по-малко.

Радев направи няколко груби неточности, да вземем за пример още веднъж сподели, че Крим е съветски. За разлика от Радев, на който явно му дават препоръки хора, които са некомпетентни и мощно пристрастни, Герджиков има умеенето да съпоставя източниците, да ги ревизира и да извлича справедлива информация - главно условие за всеки академик. Докато Радев на няколко пъти самоуверено оповести неща, които не са правилни.

Разликата в общата просвета на двамата беше явна и сигурно можем да кажем, че като познания по тематиките, наранени в дебата Герджиков на няколко пъти сподели несъмнено предимство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР