БулфотоОт януари пенсионерите ще продължат да взимат по 50 лева

...
БулфотоОт януари пенсионерите ще продължат да взимат по 50 лева
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова: От януари вдигаме пенсиите и продължаваме да даваме по 50 лева отгоре

Булфото

От януари пенсионерите ще продължат да взимат по 50 лв. от горната страна дружно с нарастването на минималните пенсии, стана ясно от думите на вицепремиерът Марияна Николова.

Това държавно управление е определено, хората са дали своят вот за това държавно управление и има над 1 млн. гласоподаватели. За да продължим със социално-икономическите ограничения, хората да са спокойни, би трябвало да има устойчиво държавно управление и работещ парламент ", съобщи вицепремиерът Марияна Николова пред Българска национална телевизия. 

По думите й по този начин можем да продължим с ограниченията, тъй като всичко сочи, че рецесията ще се задълбочи. " Всеки има право на митинг. Като държавно управление, чуваме всекидневно това, което хората желаят. И работим по всички въпроси. Работим непрестанно за угаждане на настояванията на хората и би трябвало да се търсят работещи решения с цел да сме от изгода на обществото ", добави още Никилова. 

„ От обществена позиция упованията са да не е висока безработицата при нас – проучва тя, като физира съответно туризма. " Около 1 514 са свободните работни места в сектора за момента. Туризмът, превоза и преработвателната индустрия са най-пострадалите от пандемията. Специално в туризма е най-тежко ситуацията. Мерки се взимат, само че би трябвало да има взаимност на помощите, както за бизнеса, по този начин и за хората. Трябва да продължим подпомагането и през зимния сезон. И към това са ориентирани напъните ни ", сподели още вицепремиерът, съобщи Пик. 

" Допълнителните 50 лева за пенсионерите ще продължат до края на годината и от януари се планува нарастване на минималните пенсии. От значение и помощта за фамилиите за децата. Това не е нещо ново. То бе обсъждано преди година в Съвета за обществена политика, само че тогава не можа да залегне в бюджета за 2020 година, и в този момент намира място. Не става дума за нещо кампанийно. Дългосрочна стратегическа цел е това с помощта за деца, което се прави ", напомни още Николова.

По думите й чисто статистически страната ни би трябвало да се готви за втора вълна от ковид, което ще се отрази и на стопанската система, а ограниченията би трябвало да се взимат превантивно.

" В целия свят се възнамеряват социално-икономически ограничения. Нашите ограничения бяха навременни.  Включително и за ограничения по хигиенична сигурност. Доказа се, че взимаме освен навременни ограничения и такива по социално-икономическата политика. Това е нещо обикновено. Продължаваме и с нови и нови ограничения. Преди седмица се оповестиха нови ограничения в размер на 150 млн. лева за дребния и междинния бизнес поддръжка за предприятията, ограничения за поддръжка на предприятията с оборот над 500 000 лева Всеки има своя принос по ограниченията. Работим в изискванията на кабинет. Аз не съм политическо лице само че това бе подкрепено от всички ” ", съобщи още Николова. 

По мотив туристическия отрасъл и летния сезон, отрасловият министър съобщи, че единната система за туристическата информация дава гласност и статистика. Тя бе безапелационна, че българите са избавили сезона, който съгласно нея е бил превъзходен и чака подобен да бъде резултатът и за зимния сезон.

" Залагаме още веднъж на българите. Те харесват зимните ни курорти. Ситуацията се промени и единствено най-гъвкавите ще оцелеят. Който се преориентира и промени метода си на работа, съгласно изискванията, той ще оцелее. Важни са ограниченията за сигурност, те са водещи. Безкомпромисни сме във връзка с това. Проверяват се непрестанно курортите ", сподели Николова и акцентира, че туристите към този момент търсят по-малките места за настаняване и обществена отдалеченост. От своя страна бизнеса е реагирал бързо и се е преориентирал. Навременните ограничения пък са избавили 80 % от ресторантьорския отрасъл. " Това би трябвало да се подчертае. Не е без значение че мярката „ 60 към 40 ” сега визира и превоза, което е доста значимо ", сподели Никилова. 

Тя напомни и визитата си в Хърватия, където са били разисквани ограниченията, които оферират хърватите за ковид. " Подписахме дълготраен меморандум за съдействие във всичките типове туризъм, които можем да предложим. Тази година 30 000 повече хървати са посетили страната ни, а 64 000 българи повече - Хърватия. И там ограничения са сходни. Те взаимстваха от нас типовете реклама – бързата реклама към обществените канали. Обсъдихме и държавните ограничения ", сподели още Никилова. 

 

 

/ПИК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР