БулфотоОт Продължаваме промяната също взеха отношение за зеления сертификатМного е

...
БулфотоОт Продължаваме промяната също взеха отношение за зеления сертификатМного е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Безплатен тест за антитела за всички за зелен сертификат

Булфото

От " Продължаваме промяната " също взеха отношение за зеления документ

„ Много е значимо към зеления документ да се добави още един документ с който всички, които са били заболели от Ковид и имат високо равнище на антитела да имат същия статут за работа и посещаване на публични места, както тези, които са имунизирани “. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ и някогашен министър на стопанската система Кирил Петков, съобщи Евроком.

Според експертите на „ Продължаваме промяната “ издаването на документ на преболедувалите би трябвало да стане на две стъпки. Първо - в случай че имате високи антитела сега автоматизирано да се издава зелен документ за 3 месеца. Второ – в случай че най-после на 3-те месеца още веднъж имате задоволително антитела или те са се повишили, валидността на документа да се удължи за интервал от още 6 месеца, тъй че да станат общо 9 месеца. Какъв тъкмо да бъде прага на антитела, които ще се признават за издаване на подобен документ би трябвало да се дефинира от здравните управляващи. 

„ Така ще се удължи интервала, в който всички работещи и хора, които посещават публични места, ще могат да имат същите права, както имунизираните. Едновременно ще се подсигурява, че хората са предпазени и разпространяването на заболяването ще бъде понижено. Това е едно допълнение към зеления документ, което за нас е доста значимо! “, безапелационен е Кирил Петков.

Според „ Продължаваме промяната “ безплатното тестване на антитела и издаването на документ за това ще даде опция доста хора, които са преболедували да работят умерено и бизнесите и промишленостите да не спрат работа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР