БулфотоОсновната битка за една добра публична среда е в България,

...
БулфотоОсновната битка за една добра публична среда е в България,
Коментари Харесай

Експерт: Улицата говори за корупция, управляващите - за пенсии

Булфото

Основната борба за една добра обществена среда е в България, а не в чужбина. Нека се възползваме от помощта, която Европейският съюз ни дава, само че дано да съберем лични сили и да се оправим с проблемите, които имаме. От Европа получаваме задоволително помощ. " Това разяснява пред БГНЕС доцент доктор Даниел Смилов от Центъра за демократични тактики (ЦЛС).

Според него, би трябвало да сме доста деликатни, когато приказваме за нов модел. " Трябва да сложим завършек на модела на нелегитимни свързаности сред избрани бизнеси и ръководещите. Трябва да се постави завършек на назначението в самостоятелни органи на хора, които са партийни лоялисти. Хора, чието главно качество е да се вслушват в това, което им споделят от избрани партийни центрове. Тези неща би трябвало да се трансформират. ", изясни Смилов.

По думите му, не е належащо Велико национално заседание за смяна на Конституцията. Дори сходни промени могат да се окажат нездравословни, тъй като страната може да бъде тласната в посока на ненужни и безсмислени промени, които в най-хубавия случай няма да дадат резултат, а в най-лошия могат да бъдат нездравословни.

" Има неща, които биха могли да се трансформират в конституционния и институционалния модел, само че като цяло ние имаме нужната инфраструктура. Тя би трябвало да бъде подплатена от нужната политическа просвета. В една настояща конституционна народна власт ръководещите би трябвало и да се самоограничават. Те в действителност имат доста необятни благоприятни условия за назначението на хора на разнообразни постове, само че както демонстрира сегашната обстановка, когато самостоятелните органи не са самостоятелни, народът не им има вяра и това хвърля сянка върху самото ръководство. На това би трябвало да се постави край. За този край не е належащо Велико национално заседание. ", сподели още той.

Според Смилов, разговорът е хубаво нещо, само че с цел да го има би трябвало да се отговори на въпросите всъщност. Не може улицата да твърди, че ръководещите и министър председателят са въвлечени в избрани корупционни кавги с взимане на съществени подкупи и така нататък и вместо да дават отговор на тези обвинявания ръководещите да кажат – ние ще вдигнем пенсиите на пенсионерите. Това не е разговор, това е диалог сред глухи, сред хора, които беседват за разнообразни неща. За да има разговор, би трябвало да се фокусираме върху проблемите и свадите, които доведоха до сегашната обстановка. Управляващите, в случай че имат добър и безапелационен отговор, дано обществено да го оповестят. Ако нямат подобен на тези скандални въпроси, тогава естественият ход е оставка и предварителни избори. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР