БулфотоИзненадваща проевропейска позиция зае Виктор Орбан.Унгария трябва да остане член

...
БулфотоИзненадваща проевропейска позиция зае Виктор Орбан.Унгария трябва да остане член
Коментари Харесай

Орбан: Унгария последна би напуснала ЕС. Пазарът ни трябва. Получаваме повече пари, отколкото внасяме

Булфото

Изненадваща проевропейска позиция зае Виктор Орбан.

Унгария би трябвало да остане член на Европейски Съюз, с цел да си обезпечи продължаващ достъп до единния пазар на съюза, съобщи министър председателят Виктор Орбан през днешния ден и посочи, че страната би била измежду последните напуснали блока, в случай че той в миналото се разпадне, съобщи Ройтерс, представена от Банкер.

И Унгария, и Полша имат разногласия с Брюксел по тематики, вариращи от правата на ЛГБТ общността до свободата на печата. През юли Европейската комисия предприе правни дейности против двете страни, ориентирани против ограничения, които съгласно комисията дискриминират гей общността.

Унгарската държавна организация за ръководство на държавния дълг продаде облигации за 4,4 милиарда евро на международните пазари тази седмица. Това беше доста повече от предстоящото, като средствата би трябвало да оказват помощ на Будапеща да покрие евентуално закъснение на парите от фонда на Европейски Съюз, който има за цел да подкрепи възобновяване на блока от пандемията от ковид.

Орбан сподели по този мотив, че за Унгария, която е чист бенефициент на средства от Европейски Съюз, главната причина за оставане в Европейски Съюз не са парите, идващи от Брюксел. По думите му продажбата на облигации е посочила, че Унгария е стъпила на солидна финансова основа.

" Ако гледате цялата година, то ние получаваме повече пари от Брюксел, в сравнение с внасяме. Но ако извадите парите, които западни /компании/ изтеглят от страната всяка година, то салдото е отрицателен ", сподели Орбан.

" Европейски Съюз е значим за нас, тъй като дава пазар за Унгария ", сподели той. " Ние би трябвало да поддържаме Европейски Съюз и да останем в него. Ето за какво, колкото и да скърца и де се пропуква, ние ще сме измежду дребното страни, които ще останат в съюза, в случай че той в миналото се разпадне ", добави той.

Орбан, на който предстоят тежки избори следващата година, заложи на 9 % корпоративен налог за привличане на огромни вложения в автомобилостроителния и индустриалния бранш, които покачиха икономическия напредък и заетостта и помогнаха на президента да се снабди с облик на мощен стопански водач.

Според Орбан тазгодишният стопански растеж най-вероятно ще надвиши 5,5 %, което ще разреши предприемането на голям брой ограничения за поддръжката на основни групи гласоподаватели преди парламентарните избори, които се падат идната пролет.

В понеделник Орбан ще приказва за проектите на държавното управление по време на обръщението си към законодателите на встъпителната есенна сесия на Народното събрание.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР