БулфотоГЕРБ ще бие с двоен резултат опонентите си от БСП,

...
БулфотоГЕРБ ще бие с двоен резултат опонентите си от БСП,
Коментари Харесай

Социологическо проучване на Сова Харис: ГЕРБ бие два пъти БСП на избори

Булфото

ГЕРБ ще бие с двоен резултат съперниците си от Българска социалистическа партия, в случай че изборите бяха през днешния ден. Това демонстрират данните на най-новото социологическо изследване, извършено от „ Сова Харис “, написа Марица.

Според данните, партията на Бойко Борисов е първа политическа мощ в България. За нея биха дали своят вот 21,3 % от гласоподавателите. При избор в този миг пък за водената от Корнелия Нинова Българска социалистическа партия бюлетина щяха да пуснат едвам 12,2 от българите.

Сред одобрените партии ГЕРБ се радва на доста доверие – 28%, което надвишава електоралната поддръжка за ръководещите (21%). В актуалната обстановка това би трябвало да съставлява забележителен запас, който вероятно може да усили изборния им резултат.

Ето какво пишат в разбора си от " Сова Харис ":

" При Българска социалистическа партия атмосфера съвсем няма – 13% доверие против 12% електорална поддръжка. Вътрешното напрежение, което излъчва главната съпротива, се отразява на отношението на гласоподавателите към нея. Явно до момента в който не си подредят къщата, социалистите не биха могли да чакат гласоподавателите да видят в тях алтернативата за ръководството на страната. Според преобладаващата част от дейните гласоподаватели даже вътрешнопартийните избори няма да възстановят единството в тази партия. Като най-сериозен съперник на настоящия водач хората припознават организационния секретар Кирил Добрев.

Електоралният капацитет на Движение за права и свободи, регистриран в социологическите проучвания, нормално е недооценен, защото неговият електорат е по-трудно наличен. Според данните от изследването, можем да чакаме поддръжката за Движението да бъде на обичайното равнище.

От парламентарните партии Вътрешна македонска революционна организация и ВОЛЯ са в добра кондиция, защото като се изключи че поддържат електоралните си ядра, имат и прочут запас от доверие.

Шансове за влизане от електорална гледна точва в Народното събрание нямат от " Демократична България ".

При НФСБ и Атака поддръжката наподобява много обрана. Електоралната тежест на „ Изправи се.БГ “ на Мая Манолова, Възраждане и АБВ към този момент е на равнище, което също не им дава шансове.

Скандалите и компроматите, които заливат общественото пространство, също оказват въздействие върху политическите настройки. Участниците в тези дейности обаче биха имали по-голяма тежест, в случай че поемат персонална отговорност. Според публичното мнение, в случай че Васил Божков желае да води политическа активност, би трябвало да се върне в България и да покрие предявените към него искания от страната за дължими налози.

Нерегламентираните обвързаности сред предприемачи и политици също смущават публичното мнение. Поради това болшинството от хората са на мнение, че с връзките между тях президентският консултант Пламен Узунов и предприемачът Пламен Бобоков са нарушили публичните правила и правила. Цели 54 на 100 са уверени, че има законови нарушавания по аферата на " Дондуков " 2 с назначените от Румен Радев посланици по рекомендация на предприемача Бобоков. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР