БулфотоБетина Жотева беше избрана за нов председател на Съвета за

...
БулфотоБетина Жотева беше избрана за нов председател на Съвета за
Коментари Харесай

Новата шефка на СЕМ Бетина Жотева: Нямаме никакви пари. Бюджетът е 1,7 милиона лева. Догодина почваме онлайн регулация на медиите

Булфото

Бетина Жотева беше определена за нов ръководител на Съвета за електронни медии. Тя ще встъпи в служба от 9 май. Пред регулатора обаче стоят по едно и също време и големи упования от страна на жителите и обществото, и съществени провокации. 

Тя даде първо изявление особено за организация " Пик "

- Г-жо Жотева, първо да ви честитим избора на този виновен пост.

- Благодаря ви, доста благо!

- Какви са провокациите пред вас или още е рано да се приказва за провокации?

- Времето е доста тежко. Първо, главен проблем си остава връзката поради рецесията с ковид.

Второ, следващата година, има доста тежки избори. Тежки, в смисъл, че са виновни.

Трето, нашата система за наблюдаване е на 148 години. Това още повече ще утежни работата. Освен това ще има и промени в Закона за медиите поради новата инструкция, което ще промени доста пълномощията на Съвет за електронни медии. В същото време Съвет за електронни медии продължава да няма никакви пари.

- С какъв бюджет разполагате?

- С 1,700 млн. лева

- А какъв брой души работят в Съвет за електронни медии? 

- В Съвет за електронни медии работят 52-ма души. Бюджетът на Съвет за електронни медии за всичко - прехрана, поддръжка, заплати, каквото и да е, е 1,700 млн. лева. Средната заплата на администрацията е 800 лева, а това са хора, всички висшисти и специалсти.

Всичко това е сега Съвет за електронни медии, а следващата година би трябвало да вършим избори, нов закон и да се опитваме да убедим хората, че като дойдат да работят в Съвет за електронни медии за вероятно онлайн регулация, тук първо ще е доста забавно и второ - ще е добре платено.

- Какво ще вършиме с БНР? Докъде се стигна с делото, което някогашният шеф на БНР Светослав Костов заведе и какво ще стане, в случай че съдът постанови, че Андон Балтаков е определен от Съвет за електронни медии нелегално? 

- Първото дело на Светослав Костов трябваше да бъде през януари, само че по-късно го отложиха за март. Сега, доколкото разбирам, ще е след месец. 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР