Булфото: АрхивСлед забраната за посещения на паркове и градски градинки,

...
Булфото: АрхивСлед забраната за посещения на паркове и градски градинки,
Коментари Харесай

Варненци: Не ни пускат и с кучета в Морската градина. Полицията: Разхождайте ги около блоковете, не из целия град

Булфото: Архив

След възбраната за визити на паркове и градски градинки, и спомагателното конкретизиране от министъра на опазването на здравето, че въпреки всичко достъпа е разрешен единствено за разхождане на домакински любим, във варненските медии се получават доста сигнали сигнала, че наредбата не се съблюдава. Оказва се, че чиновници на общинска полиция във Варна не разрешават на притежателите на домашни любимци да разхождат питомците си в морската градина, написа Морето.нет.

Казусът обаче е много противоречив. От една страна е заповедта на министъра, която не позволява достъпа на жители, а от друга в допълнение обяснение, съгласно което е разрешено единствено за разходка на домашни любимци.

Според заповед на министъра на опазването на здравето от 20.03.2020, считано от 00:00 часа на 21 март се преустановяват визитите на паркове, градски градинки, противоречиви и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места.

Допълнителна публикация в уеб страницата на министерството на здравеопазването от същата дата, обаче споделя, че въпреки всичко домашни животни могат да бъдат разхождани в паркове и градинки: Министерството на опазването на здравето осведоми, по отношение на издадената през днешния ден заповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепидемични ограничения, които влизат в действие от 00.00 на 21 март, че домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки. Не би трябвало обаче да се провокират скупчвания на жители, като за задачата следва да се съблюдава отдалеченост от най-малко един метър сред притежателите на домашните животни.

Ето и какво разяснява през вчерашния ден в ефира на БНР комисар Илиян Илиев - шеф на " Охранителна полиция " в морската столица: " Апелирам към жителите да бъдат виновни към всички, в това число и към себе си. За кучетата е казано да ги разхождат там, където са местата са разхождане на кучета и към блоковете, където живеят - не е казано из целия град да тръгнат да разхождат кучето ".

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР