Булфото, архивПрез почивните дни почитатели на алпиниста Боян Петров му

...
Булфото, архивПрез почивните дни почитатели на алпиниста Боян Петров му
Коментари Харесай

Ентусиасти изкачиха Мальовица в памет на Боян Петров

Булфото, списък

През почивните дни фенове на алпиниста Боян Петров му отдадоха респект като изкачиха Мальовица - последния български връх, на който Боян стъпи, преди да замине за Хималаите и да изчезне под връх Шиша Пангма при започване на май. Участниците изминаха маршрута от над 6 километра с позитивна денивелация от над 1000 метра до върха за към 4 часа. Преобладаваха хората в дейна възраст, само че имаше и по-възрастни, както и доста деца, даже и бебета, носени в специфични раници, написа novini.bg. 

" Всички ние сме негови фенове, почитатели по някакъв метод. Възхищаваме се на това, което е постигнал, само че желаеме и да почетем паметта на всички наши починали сътрудници. Понеже аз по специалност съм боен водач и преди няколко седмици стана злополука в авиобазата, по някакъв метод желаеме да почетем всички рискови специалности ", " В България доста постоянно се случва да се чува единствено неприятното, а положителното да мълчи. Днес демонстрираме, че положителното не мълчи и изкачваме един връх в името на нещо хубаво ", споделиха участници в похода пред БНР.

Сред участниците беше и шефът на Национален парк " Рила " Красимир Андонов. Той донесе книга за пожелания и усещания, която беше сложена в кутия на хижа " Мальовица " - по сходство на дневника на Боян Петров по пътеката до Копитото на Витоша.

Така бе изпълнено предпочитание на алпиниста при хижата под върха в Рила да бъде подложен сходен дневник. Според Красимир Андонов, над 500 души са се пробвали да изкачат връх Мальовица в събота. 

Стотици бяха декларирали авансово присъединяване си в идното нанагорнище през обществените мрежи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР