Буквално за ден ситуацията с глобалната пандемия активира каскада от

...
Буквално за ден ситуацията с глобалната пандемия активира каскада от
Коментари Харесай

И преди, и сега онлайн продажбите в чужбина не са сложен проект

Буквално за ден обстановката с световната пандемия задейства каскада от промени в електронната търговия и бизнес процесите свързани с нея. Всеки ден куриерските компании трансформират или стопират осъществяването на дадена услуга, стопират да обслужват дадена улица/квартал/цял град или даже цяла страна. Това обаче значи, че в случай че даден онлайн магазин разчита единствено на една алтернатива за доставка, то той е напълно подвластен от рестриктивните мерки на определената от него куриерска компания. Клиентите, употребяващи интегрирани логистични решения обаче са спокойни за бизнеса си, тъй като опцията да доставят пратките си с голям брой куриерски компании включени в портфолиото и мрежата на интеграторите като euShipments.com

Какво промени COVID-19? За решенията и трендовете по време на изцяло непознатата досега по естеството си двойна рецесия беседваме с Вихрен Бисет - търговски управител в Инаут Tрейд ООД. Той взе участие в стартирането и развиването на марката euShipments.com, който е от фундаментално значение за главната активност и напредък на русенската компания сега. Това е единствената 100% българска компания, която предлага едновременносухопътни куриерски услугии доставки от голям брой фулфилмънт хранилища ситуирани в разнообразни страни в Европа.

„ Нашата цел е да затворим логистичния цикъл към един онлайн магазин, като по този метод бремето на доставката падне напълно върху нас, а за търговеца остане най-важната интензивност – да се грижи за продажбите. “, споделя Бисет.

Извънредната обстановка, съгласно него, демонстрира промени в две съществени варианти на работата на куриерските компании в обслужването на онлайн магазини:
Опцията „ Наложен платеж “. В някои страни така наречен Cash on Delivery/ COD е прекратен или са взети други ограничения за намаляването на риска от контакта сред пощальон и адресат. Някои куриерски компании започнаха да оферират натрапен платеж единствено против възнаграждение с банкова карта (т.нар. Card on Delivery), само че не и в брой. Съответно онлайн магазините трябваше доста бързо да се приспособяват към тези нови условия и да намерят куриери, които да доставят пратките им по отношение на спецификите на конретния пазар и/или потребностите на техните клиенти. В тези обстановки онлайн търговците, които разпореждат доставката на пратките си на компания от вида “Итегратор ” получават нужната еластичност и навременна реакция, тъй че да заменят доставящ пощальон с нов в границите на минути.
„ При ескалацията на " COVID-19 " рецесията в Словакия за клиентите ни с колета за там, спешно  и безусловно в границите на една нощ активирахме алтернатива за доставки с различен пощальон, тъй като главният ни сътрудник там прекрати работата с наложени платежи напълно. В уеб страницата на euShipments непрекъснато прибавяме информация и разбори на подобни  трендове и промени, тъй че с изключение на за клиентите си да сме потребни и за по-широка публика в e-commerce сферата. ", споделя Бисет и цитира настоящи данни (вж. в таблицата, която следва), които демонстрират съотношенията на колета с натрапен платеж по отношение на общия брой колета, изпратени за съответните страни от онлайн магазините. Статистиката включва пратките, изпратени от адрeс на търговеца и пратките, изпратени от фулфилмънт склад на euShipments. " Резултатите са явни - COVID-19 е понижил доста броя на пратките, които се обработват с алтернатива „ Наложен платеж “ и това съгласно нас ще е трайна наклонност. “, разяснява той.
1-33.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР