Буквално след 1 седмица ще усетим ефекта от увеличените случаи

...
Буквално след 1 седмица ще усетим ефекта от увеличените случаи
Коментари Харесай

Професор Балтов отчете важността на маските и отправи предупреждение

Буквално след 1 седмица ще усетим резултата от увеличените случаи на ковид . Това съобщи шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов пред Нова телевизия.
Ако по този начин не престават нещата,, добави той. Според него, не е неприятно да се носи маска и на улиците, при скупчване на хора, като лекарят изиска да се мисли непосредствено в тази тенденция. А в огромните градове твърдо отиваме на дифузно разпространяване, сподели професорът.
Той смята, че Няма да забележим такава наклонност до края на месеца, счита Балтов.
Директорът на " Пирогов " има вяра и, че в огромните градове здравната система ще издържи, само че при по-малки градове и по-голям клъстър в някой по-малък град ще има сериозен проблем.
Интересно мнение изрече Балтов за PCR тестванията . Според него, не трябвало персоналните лекари да имат пълномощие наложително да пращат за тест, тъй като щяло да има прекалено много хора за проби. Освен това к - нужни са и други проучвания, като кръвна картина, скенер, рентген.
" Профилът на инфектирани се промени, като от ден на ден младежи се заразяват. Над 5000 индивида сред 20-50 години са с ковид. Въпреки че са млади и дейни хора, се разболяват. Вирусът е много противен, не се поддава на концепциите, които се създават. Не се реализира резултатът, който се очакваше ", съобщи Балтов пред bTV.
" в питейни заведения, нощни заведения, там контактуват близко един до различен. Нека хората не останат с усещане, че съм срещу митингите, само че е реалност, че там се носят болести ", добави той.
Според него неприятното е, че броят на инфектираните и по-голям от броя на излекуваните. Тази наклонност не била нова и по този метод системата се натоварвала.
" При дейни случаи 15% да влизат в болница, а 5% изискват грижи в интензивно поделение. Тенденцията не е пациентите да понижават. През последните две денонощия при нас са признати 14 пациенти със приблизително тежко и тежки положение ", сподели още той. Според проф. Балтов е нужно да си постановяваме дисциплинираност и самоконтрол.
" Те не желаят да чуят, че би трябвало да носят маски. Виждате, че по целия свят единствено за последните дни инфектираните се усилиха с 1 милион. Все повече понижава опцията за пътешестване в Европейски Съюз. Така че носенето на маска е нещо обикновено ", изясни проф. Балтов.
Той посочи, че " Пирогов " е бил извънредно претрупан и под напрежение през първите три месеца . Само за този месец пък през незабавната болница са минали 80 души с ковид, които са излекувани.
„ За страдание равнищата на болестта у нас са много съществени. Днешните случаи са от към 6% от взетите PCR проби. Това ще натовари и системата и в допълнение ще затрудни работата ни ”, сподели пък Балтов малко по-рано пред Нова телевизия.
Той посочи, че повода за огромната численост се дължи на разпускането на ограниченията и неносенето на персонални защитни средства като маските.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР