Буквално на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу е

...
Буквално на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу е
Коментари Харесай

Шефката на НАП била на Мачу Пикчу при хакването на агенцията

Буквално на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу е била шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова сега, в който България разбра, че нежната и аматьорски построена система на данъчната администрация е хакната, написа ”19 минути ”.

И персоналните, данъчните, кредитните, осигурителните данни на повече от 4 млн.българи – всички дейни жители в страната, са изтекли и могат да се употребяват за престъпни дейности против тях и заробване с борчове. Оказа се, че казусът е бил докладван на премиера в края на юли, само че е съществувал още от април, а всички са криели информация. Неадекватно, представителят на Национална агенция за приходите първо го отхвърли при излизането на стартовите информации за незапомнения скандал, заради който най-важният ни търговски и политически сътрудник Германия, Белгия и други страни стопираха инфо обмена с България.

Галя Димитрова обаче не се трогна и не се върна от ваканцията си при все че, а финансовият министър Горанов пое виновността й върху себе си, като даже не й изиска оставката. Нещо повече, заплатата й бе вдигната и съгласно писмо от работещи в Национална агенция за приходите до 19 минути възнаграждението й към този момент възлиза на 124 000 лева годишно с бонусите, което тя не пожела да разяснява, като мълчанието се приема за единодушие.

„ Ето значи по какъв начин може да си разреши да заплаща всеки месец по 800 лева за отвод от достъп до социална информация “, разяснява по този мотив известният пиар и цивилен деятел Весислава Танчева.

В свое писмо тя е поискала пояснение от Национална агенция за приходите за какво не се събират 16 милиарда лева Данък добавена стойност дължими на страната най-вече от олигарси, харчещи стотици милиони всеки от публични поръчки, до момента в който се реализират поръчкови проверки в нарушаване на обикновените законови процедури против съперници на властта и даже единствено против хора, които показват обществено мнение, което не харесва на министъра Горанов и други от властта. Така Национална агенция за приходите бе превърната в бухалка.

Припомняе ви, че откакто се върна на работа след отпуската си, Галя Димитрова изясни пред медиите за отсъствието си: " Беше мъчно решение да не си приключа отпуската. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина, разяснява изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР