Буквално дни след като сътвори и немислимото в края на

...
Буквално дни след като сътвори и немислимото в края на
Коментари Харесай

Коце Ангелов: Витоша се развива ежедневно! Уверено крачим към голямата си цел

Буквално дни откакто сътвори и немислимото в края на предишния май – да остави Витоша (Бистрица) в Първа професионална лига, Костадин Ангелов реши да се отдръпна от треньорския пост и остави отбора в ръцете на своя сътрудник и асистент Росен Кирилов, с цел да предприеме едно ново и непознато за него предизвикателство. Доскорошният ментор на „ тигрите” се зае с управлението на клуба и реализирането на огромната му цел – развиването на школата и гениите в нея, които един ден да бъдат гръбнакът на първия състав. За месеците настрана от треньорската пейка, израстването на мъжкия тим и клуба като цяло, както и за упованията си за пролетния дял в елита, Коце Ангелов приказва пред формалния уебсайт на Витоша (Бистрица).

- Г-н Ангелов, в какво въодушевление посреща Витоша (Бистрица) Новата 2019 година?
- В чудесно заради обстоятелството, че спрямо предходната година мъжкият тим, а и целият клуб като цяло направиха следващата крачка напред в своето развиване.

- Доволен ли сте от това, което видяхте през есента?
- Със сигурност няма по какъв начин да дам обществена оценка в случай, че играта би трябвало да я прави оценка Росен Кирилов. Така, както аз се употребих с цялостното доверие на управлението на клуба предходната година, в този момент и треньорът се употребява с моето. При всички положения обаче, щом сме се показали по-добре от предишния сезон, значи има прогрес.

- Къде видяхте най-голямо израстване в тима?
- Явно е, че момчетата натрупаха самочувствие. Отделно, откакто се смени стилът, се играе по-директно и се търси повече противниковата врата.
 Витоша (Бистрица) - Черно море @@@
- Какво към момента обаче пречи на момчетата да вземат точки от водещите тимове?
- Вероятно към момента има някакъв психически проблем, само че аз съм сигурен, че и той ще се почисти в най-скоро време. За доста хора, които не са в клуба, бе учудващо по какъв начин се представяме през актуалната акция. Следващата стъпка е точно тази религия в личните ни благоприятни условия да се усилва.

- Колко тежко ще е през пролетта и допустимо ли е да се съкрати дистанцията до десетия Славия, с цел да се нападна след това, в групите, вероятно второто място и непосредствено оставане в групата?
- В шампионата няма лек мач за нас, както показа и Росен Кирилов преди няколко дни. Никога не съм си правил такива проекти и сходни сметки. За мен са безсмислени.

- По-трудно или по-лесно ще е оцеляването на отбора спрямо предходната година, когато до последно никой не слагаше в сметките си Витоша като участник в Първа лига и този сезон?
- Няма по какъв начин да знам занапред. Всичко зависи от играчите и тяхното показване. Искрено се надявам обаче да бъде по-лесно.

- През лятото отстъпихте треньорската позиция на Росен Кирилов, като се заехте с менажирането на клуба. Колко друго е да гледате мачовете от трибуните?
- Разликата е голяма и несъмнено е надалеч по-лесно в профил, тъй като отговорността постоянно е върху плещите на старши треньора. Той претърпява нещата по радикално друг метод от всеки различен към него.
 Витоша (Бистрица) - Черно море @@@
- Как се развива Витоша като клуб и в ролята ви на основен управител каква е огромната ви цел през 2019-а?
- Смятам, че всекидневно се развиваме, лека-полека. Най-голямата стъпка, която направихме, е да влагаме в базата. Взехме остарелия стадион „ Академик “ и в този момент го реконструираме. Не е загадка за никого, че нашата най-голяма цел е един ден мъжкият тим да бъде формиран от наши юноши. Радвам се, че те се развиват и демонстрират качества и положителни игри. Набор 2001 още веднъж е на едно доста положително равнище. Набор 2002 пък изненадва с представянето си в Елитната юношеска група. Тук е мястото да ги поздравя, тъй като, признавам си, не съм очаквал сходно нещо от тяхна страна. Аз обаче виждам освен тях, само че и всички останали набори в академията. Много от тях, макар че не са на кой знае какво равнище откъм резултати, разполагат с надарени играчи, които занапред би трябвало да знаят, че изявите им се наблюдават и сега, в който покажат качества за мъжкия тим, ще получат своя късмет. Пак споделям, това е нашата съществена концепция и моя най-голяма фантазия – да успеем да вкараме колкото се може повече млади момчета в първия тим и той да се показва сполучливо.

- Какво е нужно и по кое време най-скоро можем да имаме момчета от школата при мъжете?
- Сега четирима от нашите юноши ще стартират подготовка с първия състав, само че е нужно време, с цел да се наложат. Може би от идващото състезание към този момент ще можем да разчитаме по-сериозно на тях. Нужно е време, самообладание и религия. За благополучие, всичко това ни се обезпечава от президента Сергей Ташков, който влага в клуба и демонстрира образно, че има вяра във всеки един от нас – в момчетата и в мен предходната година макар поредицата от отрицателни резултати. Освен всичко друго, наред с доверието имаше и последователност, откакто Росен и Николай (б.а.: Христозов) поеха клуба. Изобщо моделът на ръководство, даже връзките в нашия клуб не са типични за нашите географски ширини.

- Г-н Ангелов, благодаря и триумф!
- Благодаря и аз!
Първа лига 21 кръг, събота 16 февруари  Ботев (Враца) 15:00  Витоша (Бистрица)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР