Буквалният превод на Фън Шуй означава въздух и вода“ и

...
Буквалният превод на Фън Шуй означава въздух и вода“ и
Коментари Харесай

Кои са Фън Шуй елементите и как да ги използваме за по-добър живот?

Буквалният превод на Фън Шуй значи „ въздух и вода “ и съставлява разбирането за безпроблемно придвижване на силите и по какъв начин те въздействат върху хората. 
Петте детайла във Фун Шуй са съществена тематика, от която би трябвало да се стартира постоянно. Елементите са: Дърво, Огън, Вода, Земя и Метал. За да бъде уравновесено едно пространство, би трябвало да съществува баланс сред детайлите. Цикълът на петте детайла е както следва: Дървото основава Огън, Огънят поддържа Земята, Земята поддържа Метала, Металът поддържа Водата и Водата поддържа Дървото. В този цикъл може ясно да се виждат какви са главните взаимоотношения сред детайлите и по какъв начин всички са обвързани едни с други. В същото време детайлите могат да бъдат мощно унищожителни едни с други и тяхното въздействие се употребява, с цел да се понижи силата им. Дървото отслабва Земята, Земята отслабва Водата, Водата стопира Огъня, Огъня разтопява Метала, Металът реже Дървото.
За да трансформираме пространството си по този начин, че да създадем безпроблемно придвижване на детайлите, се нуждаем от още няколко съществени знания.
Елементите отговорят на характерна посока в пространството. Огънят – Юг, Земя – Югозапад и Североизток, Метал – Северозапад и Запад, Вода – Север, Дърво – Изток и Югоизток. С цел да подсилим силите, би трябвало да сме наясно коя посока дава отговор на кой детайл и по какъв начин да го подсилим или понижим. Петте детайла се асоциират с тематики в живота, в случай че в посоката на даден детайл подсилите тази тематика, силата ще се ускори. Или противоположното – в случай че в посоката намалите тази тематика, детайлът ще се понижи. Огънят дава отговор на Известност и Репутация, Земята – Любов, Брак, Духовен напредък и израстване, Метал – Добри подпомагащи хора, Благополучие, Деца, Креативност, Вода – Кариера, Път в живота, Дърво – Здраве, Семейство и Пари. 
Имайки знания за детайлите и цикъла им, можем да си представим всяко пространство и да го преобразим по този начин, че да засилим или отслабим детайлите. Обмислете деликатно дали някой детайл не е прекомерно мощен и изяжда останалите, или някой е блокиран и едвам се усеща силата. Пространствата, в които живеем и работим, би трябвало да ни носят успокоение и наслада, само че в това време може да се употребяват да усилят това, което желаеме от живота.
Заглавна фотография: Pixabay
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР