Букурещ. Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер участва в Конференция

...
Букурещ. Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер участва в Конференция
Коментари Харесай

Зам.-министър Милко Бернер: SELEC е ефективен инструмент за противодействие на различните форми на трансгранична престъпност

Букурещ. Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер взе участие в Конференция на високо равнище на тематика „ Засилване на съдействието в битката с трансграничната тежка и проведена престъпност в Югоизточна Европа “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Форумът, проведен от основания в Букурещ Център за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC), е отдаден на 20-ата годишнина от основаването на районната организация, която сплотява напъните на полицейските и митническите служби в битката с трансграничната проведена престъпност.
„ Ефективното справяне със заканите за сигурността изисква сложен метод, включващ всички ангажирани органи, защото въпросите на сигурността, миграцията, граничния надзор, противодействието на тероризма и проведената престъпност се преплитат и в огромна степен зависят един от различен. Международното съдействие, учредено на този метод, изключително в неговото районно измерение, е в допълнение изискване и гаранция за триумф “, означи в изявлението си заместник-министър Бернер. В този смисъл той дефинира SELEC като извънредно ефикасен инструмент за противопоставяне на другите форми на трансгранична престъпност.
От началото на тази година български представители са обменили със свои сътрудници от съвсем всички останали страни членки на SELEC данни за редица случаи, свързани с наркотрафик, трафик на оръжие, контрабанда на тютюневи произведения и нелегално произвеждане на цигари, скиминг, фалшификации на пари, трафик на мигранти и правене на неистинен документи за идентичност, регистрира още заместител вътрешният министър. Той увери, че България е подготвена да продължи дейното си съдействие с всички страни от района, участващи в центъра, както и с оперативните сътрудници и наблюдаващите.
Делегатите направиха обзор на сполучливото съдействие сред правоприлагащите органи в битката с трансграничната тежка и проведена престъпност в Югоизточна Европа през миналите 20 години. Отчетено бе, че постигането на резултати във всички посоки не е допустимо без бърз, прецизен и навременен продан на оперативна информация. В този подтекст бе изтъкната и ролята на офицерите за връзка, които координират взаимоотношението на националните способени органи на обособените страни. В рамките на полемиките фокус бе подложен и върху актуалните провокации и вероятности за по-нататъшно подсилване на съдействието посредством SELEC. Участниците участваха и на откриването на нов действен център в централата на организацията.
Представителите на страните членки на SELEC одобриха взаимна декларация, с която обявиха общия си ангажимент за усилване на съдействието в битката с трансграничната тежка и проведена престъпност в Югоизточна Европа, с общата поддръжка на оперативните сътрудници от Интерпол, Италия и Съединени американски щати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР