Букурещ. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се

...
Букурещ. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с румънския премиер Виорика Данчила

Букурещ. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна в Букурещ с премиера на Румъния Виорика Данчила. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Българският първи посланик е на еднодневно работно посещаване в северната ни съседка, в границите на което ще изнесе и лекция на годишната конференция на румънските посланици по света.
Захариева и Данчила разискаха редица въпроси от двустранните връзки, както и резултатите от Българското и Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
„ Радвам се да ви поздравявам в Букурещ. Уверявам ви, че ние ще подкрепим вашето предложение за еврокомисар ”, съобщи румънският министър председател Виорика Данчила. „ Нивото на съдействие сред нашите страни е в действителност чудесно ”, добави тя.
„ Румъния бе една от първите страни, които посетих като министър. Поздравявам вашите екипи за председателството на Съвета на Европейски Съюз - нашите две страни потвърдиха, че може да се оправят съвършено с такива провокации ", съобщи Захариева. „ За страдание, България и Румъния към момента са доста едва показани в Европейската работа за външно деяние, а ние имаме отлични дипломати. Назначението на Мирча Джоана за зам. ген.-секретар на НАТО и номинацията на Кристалина Георгиева за изпълнителен шеф МВФ са образци, които би трябвало да бъдат следвани ”, уточни тя
Екатерина Захариева съобщи на Данчила поздрави от премиера Борисов и позитивната оценка на България за подписаните три меморандума по време на последното съвещание на държавните управления на двете страни на 29 март 2019 година в Букурещ. Документите са за възстановяване на корабоплаването на Дунав и транспортната съгласуваност, за дребните и междинни предприятия и за съдействие в региона на изключителните обстановки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР