Букурещ. Румънският външен министър Теодор Мелешану заяви, че след нелегалното

...
Букурещ. Румънският външен министър Теодор Мелешану заяви, че след нелегалното
Коментари Харесай

Теодор Мелешану, външен министър на Румъния: След нелегалното присъединяване на Крим, ние виждаме натрупване на руски сили в Черно море

Букурещ. Румънският външен министър Теодор Мелешану съобщи, че след „ незаконното присъединение “ на Крим се следи струпване на съветски сили и въоръжаване в черноморския район, който трансформира предходния баланс на силите в района, съобщи Agerpres. Според него това струпване освен, че е ориентирано против черноморския район, само че и против Средиземноморието и Близкия изток.
„ След незаконното присъединение на Крим, ние следим струпване на военни сили в Черно море – съветско въоръжение и сили. В Черно море има баланс на силите сред Русия, Турция, Румъния, България и Украйна, само че това, което се случва сега е мъчно за схващане, тъй като, съгласно мен, това струпване не е ориентирано само против черноморския район. Смятам, че натрупването на съветските сили е начална точка за изключително наличие в Близкия изток и в Средиземноморието “, съобщи Мелешану по време на съвещанието на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в Букурещ.
„ Затова сме и загрижени. Затова и ще желаеме НАТО да се намеси повече в обезпечаването на сигурността по крайбрежните страни и се надяваме това са се случи в бъдеще “, счита министърът.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР