Букурещ. Равнопоставеността на жените и мъжете е от изключително значение

...
Букурещ. Равнопоставеността на жените и мъжете е от изключително значение
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Темата за равнопоставеността на жените и мъжете отбелязва приемственост между Българското и Румънското председателство

Букурещ. Равнопоставеността на дамите и мъжете е от извънредно значение в подтекста на общия ни блян за модернизиране на европейския обществен модел и за реализиране на задачите на Стратегия Европа 2020 “. Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова в Букурещ на интернационалната конференция „ Ролята и статута на дамите в актуалното общество – сред овластяване, водачество и полова дискриминация ", оповестиха от държавната осведомителна работа . В своето изявление тя акцентира, че с тази тематика се отбелязва последователност сред Българското и Румънското председателство. Вицепремиерът Николова подчертава върху поредната политика, която страната ни води за равенството сред половете и даде образци с признати закони, стратегически документи и механизми за постигането на тази цел. „ Една от най-важните области, в която влагаме старания и средства, е присъединяване на дамите на пазара на труда и надлежно професионалната им реализация “, сподели още вицепремиерът Николова. Тя добави, че са подхванати ограничения за увеличение на заплатите при специалности като тези на медицинските сестри и учителите. Марияна Николова посочи още, че България е преди всичко в Европейски Съюз по условен дял на дамите в IT бранша. Сред водещите участници във форума беше и президентът на Световната банка Кристалина Георгиева.
Двудневният интернационален конгрес е под патронажа на министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила и се организира в границите на Румънското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР