Букурещ продължава да се бори с мръсния въздух и от

...
Букурещ продължава да се бори с мръсния въздух и от
Коментари Харесай

Букурещ въвежда кислородна винетка за 1 евро на ден

Букурещ продължава да се бори с мръсния въздух и от началото на тази година вкара така наречен " кислородни винетки ". Центърът на града е затворен за колите с най-ниска екологична категория. Стикерът ще бъде наложителен за колите, които са с екокатегория Евро 3, оповестява Българска национална телевизия.
Букурещ е шести в класацията на градовете с най-мръсен въздух в Европа. А по улиците на румънската столица се движат над 1,5 млн. коли.
Тези, които са създадени сред 2000-та и 2005 -та година, ще би трябвало наложително да имат кислородна винетка, с цел да могат да останат и паркират в центъра на града. По-старите коли ще могат да се движат единствено в покрайнините на Букурещ, няма да имат право да се движат в центъра на града.
Кислородната винетка коства 1 евро дневно. Мерките се вкарват от понеделник до петък сред 7 и 22 часа.
Глобите ще са сред 300 и 400 евро. Приходите от кислородните винетки и санкциите ще се употребяват за закупуване на съвременни, екологични транспортни средства за градския превоз. Това обяснихиа пред Българска национална телевизия от българо-румънската комерсиално промишлена палата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР