Букурещ. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Букурещ. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Цветан Цветанов и членове на комисията посетиха Генералния инспекторат на Гранична полиция в Румъния

Букурещ. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание (НС) Цветан Цветанов и членове на комисията посетиха Генералния инспекторат на " Гранична полиция " в Румъния. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Българските депутати бяха съпроводени от представители на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния, по чиято покана са на работно посещаване в северната ни съседка. Членовете на Комисиите бяха посрещнати от заместник-директора на Гранична полиция Адриан Попеску.
Адриан Попеску направи преглед на активността на Гранична полиция и изясни по какъв начин се ръководи работата на звеното. В рамките на работната аудиенция беше демонстрирано наблюдаване на границите в действително време и бяха показани ограниченията за защита на границите. На българската делегация бе показан и оперативният център за съгласуваност на структурите на гранична полиция и механизмът за осъществяването на разбор за риска.
Цветан Цветанов срещна румънските си сътрудници с това по какъв начин България обезпечава външните си граници, като акцентира, че тази с Турция, която се явява външна за целия Европейски Съюз, се охранява чудесно от страната и това се удостоверява от всички наши европейски сътрудници.
Представителите на двете комисии се сплотиха към заключението, че Румъния и България извършват дейно и добросъвестно отговорностите си по защита на външната граница на Европейски Съюз, изпълнили са всички критерии и заслужават да бъдат признати като пълноправни членове на Шенгенското пространство.
В рамките на своето работно посещаване в Румъния ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и членове на комисията посетиха и Центъра за правоприлагане за Югоизточна Европа – SELEC. Българските депутати бяха съпроводени от ръководителя на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар.
Този център има значима добавена стойност в работата с редица сътрудници от трети страни, които не са членки на Европейски Съюз, съобщи Цветан Цветанов. По думите му центърът способства към европейската сигурност чрез положителните си работни контакти с сътрудници от тези страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР