Букурещ. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Букурещ. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов подписа декларация за сътрудничество с председателя на Комисията по отбрана на Румъния Дорел Къпрар

Букурещ. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и ръководителят на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар подписаха обща декларация за съдействие. Това стана по време на взаимно съвещание на народните представители от двете комисии, което се организира в постройката на румънския парламент в Букурещ. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Българските депутати са на работно посещаване в северната ни съседка по покана на ръководителя Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар.
Декларацията планува да се откри непрекъснат работещ механизъм сред двете комисии (C2C), представляващ хоризонтално измерение на двустранното съдействие, което ще усили институционалната успеваемост и ще подкрепи всяка бъдеща обща самодейност. Двете страни се споразумяха да употребяват опциите, които имат в границите на ротационното председателство на Европейски Съюз за усилване на разговора с националните парламенти, с цел да се форсира решението за разширение на Шенгенското пространство.
В документа се споделя още, че в подтекста на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, като част от съответната Тройка, страните дружно ще допринесат за ефикасната интеграция на страните от Западните Балкани в архитектурата на сигурност на Европейски Съюз и за усилване на съдействието им с европейските и евроатлантическите сътрудници.
В декларацията написа още, че двете страни се спогаждат да комбинират механизми на парламентарна дипломация за да призоват заинтригуваните европейски страни, в сходство с правната рамка на Европейски Съюз, да вземат решение за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР