Букурещ. Министър Валентин Радев проведе среща с председателя на Комисията

Букурещ. Министър Валентин Радев проведе среща с председателя на Комисията ...

Министър Валентин Радев се срещна с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в парламента на Румъния.

Букурещ. Министър Валентин Радев проведе среща с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в парламента на Румъния Дорел-Георге Къпрар, съобщиха от пресцентъра на МВР. Двамата дадоха висока оценка на двустранното сътрудничество, в това число в областта на вътрешните работи. Министър Радев подчерта отличното взаимодействие на двете министерства на вътрешните работи и благодари на Румъния за подкрепата, която оказва в защитата на външните граници на ЕС.
Румъния е сред най-активно участващите държави в операциите на Фронтекс на българска територия, каза министърът. Много резултатна е и работата на съвместните патрули по българското Черноморие. Министър Радев запозна домакина с приоритетите и постигнатите от Българското председателство на Съвета на ЕС, изрази очакване за приемственост и пожела успех на предстоящото през първата половина на 2019 румънско председателство.
И двете страни имаме силен интерес да работим заедно. Така можем да бъдем много по-успешни, заяви Дорел-Георге Къпрар. С двустранните си отношения можем да бъдем пример за останалите държави в региона. Двамата потвърдиха готовността на двете страни за членство в Шенген и изразиха очакване в най-скоро време да бъде взето политическото решение за това.

Източник: focus-news.net