Букурещ. Картината Главата на арлекин“ на Пабло Пикасо (1881 –

...
Букурещ. Картината Главата на арлекин“ на Пабло Пикасо (1881 –
Коментари Харесай

ТАСС: Открадната преди шест години картина на Пикасо е намерена в Румъния

Букурещ. Картината „ Главата на арлекин “ на Пабло Пикасо (1881 – 1973), открадната преди шест години от Ротердамската художествена изложба „ Кюнхстал “, е открита в Румъния, заяви в неделя пресслужбата на румънското Управление за битка с проведената престъпност и тероризма, предава ТАСС .
„ Прокурорите проверяват събитията, при които в събота вечерта в региона на Тулча е открита картината на Пикасо, на стойност към 800 хиляди евро “, се споделя в заявката на ведомството.
Отбелязва се, че картината е открита от двама жители на Нидерландия. В събота те са я доставили в холандското посолство в Букурещ. В момента се открива дали платното е автентично.
ТАСС напомня, че картината е открадната на 16 октомври 2012 година дружно със седем други платна, измежду които работи на Клод Моне (1840 – 1926), Пол Гоген (1848 – 1903) и Анри Матис (1869 – 1954). Общата стойност на откраднатите творби, съгласно оценките на специалистите, е от 100 до 200 милиона евро.
През януари 2013 година по делото за кражбата на картината са задържани трима румънски жители. Майката на един от обвинените Олга Догару в началото признава, че е изгорила картините в своята печка вкъщи, с цел да се отърве от уликите. По-късно дамата се отхвърля от своите показания. Нито едно от платната не беше открито до в този момент.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР