Букурещ. Десетки хиляди протестиращи против корупцията излязоха на улиците на

...
Букурещ. Десетки хиляди протестиращи против корупцията излязоха на улиците на
Коментари Харесай

Euronews: Втора нощ на антиправителствени протести в Букурещ

Букурещ. Десетки хиляди протестиращи срещу корупцията излязоха на улиците на Букурещ, с цел да изискат оставката на румънското ръководещо социалдемократическо държавно управление, предава интернет порталът Euronews .
Живеещи в чужбина румънци, завърнали се вкъщи като Корина от Германия, бяха измежду тези, които се причислиха към тълпата:
„ Имаме потребност от смяна. Трябва да сменим политиците “, съобщи тя. „ Трябва да сменим държавното управление, тъй като всички те са неспособни да създадат нещо за нас. Те мислят само за себе си. Няма да се предадем до момента в който нещо не се промени, до момента в който не ни оставят на мира, до момента в който не ни дадат късмет за по-добър живот. “
След конфликтите и насилието в петък, в които 450 души бяха ранени, артистът и артист Тюдор Чирила съобщи, че правото на протестиране е трябвало да бъде предпазено.
„ Аз съм тук довечера, тъй като не желая страхът да надделее в румънското общество. Това е последното нещо, което имаме: свободата на протестиране “, съобщи той.
Люк е от Холандия и е пристигнал в Букурещ с румънската си жена. „ Трябва да продължите да се борите и да покажете на останалата част от света какво се случва тук, тъй като това държавно управление е изцяло корумпирано “, съобщи той. „ Всички към този момент знаят това “.
Социалдемократическата партия на Румъния отхвърли апелите за предварителни избори, заявявайки че уличните демонстрации не би трябвало да получат опция да смъкват едно демократично определено държавно управление от власт.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР