Букурещ. България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации

...
Букурещ. България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации в Югоизточна Европа

Букурещ. „ България се утвърждава като една от най-конкурентните капиталови дестинации в Югоизточна Европа с потвърден имидж и положителни условия за насърчаване на бизнес и вложения в браншове, създаващи среда и висока добавена стойност “. Това съобщи заместник-министър ръководителят по икономическата и демографска политика Марияна Николова по време на диалозите с румънския си сътрудник Виорел Щефан в Букурещ, Румъния, оповестиха от Правителствената осведомителна работа .
Двамата разискаха и опциите за планове, стратегии и прояви, включващи България, Гърция, Румъния и Сърбия, които да подкрепят предприемачеството, дребните и междинни предприятия. Насърчаването на провеждането на взаимни бизнес конгреси сред компании от четирите страни в области от съвместен интерес също бе измежду тематиките на срещата.
Виорел Щефан подчертава върху нуждата от построяването на инфраструктурни връзки в региона на енергетиката, превоза и потреблението на общите благоприятни условия сред двете страни.
Марияна Николова е част от българската делегация отпред с министър-председателя Бойко Борисов, който взе участие в Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР