Буферните паркинги на Столична община ще работят на 10 декември

...
Буферните паркинги на Столична община ще работят на 10 декември
Коментари Харесай

Буферните паркинги в София днес са безплатни, при по-мръсен въздух пускат и зелен билет

Буферните паркинги на Столична община ще работят на 10 декември гратис за жителите, които оставят колата си и употребяват градския превоз за напредване в града. Мярката се вкарва поради по-високите равнища на фини прахови частици в последните дни и прогнозата за мъгла на Националния институт по метеорология и хидрология.
За следващ ден станциите за отчитане чистотата на въздуха в София установяват замърсяване с фини прахови частици над нормата от 50 микрограма на пространствен метър. По данни от уеб страницата на общината, най-тежко е ситуацията в Павлово, Хиподрума, Надежда и Младост. А с изключение на София, високи равнища на фини прахови частици има още в Пазарджик, Кюстендил, Благоевград, Враца и Ямбол, оповестява Българска национална телевизия.

Шофьорите на МПС не би трябвало да оставят колите си с включен мотор, когато не са в придвижване. Умоляват се жителите, които имат опция, да не употребяват колите си, а градски превоз в дните с мъгла и повишени стойности на ФПЧ.

Столичен инспекторат продължава с изключителните инспекции за нерегламентирано изгаряне на боклуци и други източници на замърсяване.

Столична община следи данните от измервателните станции на Изпълнителна организация „ Околна среда “. При вписване на среднодневни стойности над 200 микрограма на куб. м на най-малко две станции, има подготвеност да бъде въведен „ зелен билет “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР