БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Президентът Хавиер Милей на Аржентина

...
БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Президентът Хавиер Милей на Аржентина
Коментари Харесай

Милей, президентът на Аржентина с финансови затруднения, започва нова обиколка в САЩ и планира да се срещне с Илън Мъск

БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Президентът Хавиер Милей на Аржентина стартира посещаване в сряда в Съединените щати, където той ще се срещне с софтуерния милиардер Илон Мъск, до момента в който държавното управление му търси вливане на пари, с цел да преразгледа изпадналата в усложнение стопанска система на Аржентина.

Президентът популист стартира четиридневното си пътешестване в Маями, дом на едно от най-големите популации на аржентинци в Съединени американски щати, където получи чест от еврейската общественост в сряда в православна синагога. Милей ще се срещне с Мъск в петък в Тексас, сподели неговият представител, където той също ще посети фабрика за Tesla, компанията за електрически коли на Мъск.

Третото пътешестване на Майли до Съединени американски щати единствено за четири месеца като президент идва като той трансформира аржентинската външна политика в сходство с Вашингтон. Стоейки до военачалник Лора Ричардсън, началник на Южното командване на Съединени американски щати, в най-южния завършек на Южна Америка предходната седмица, Майлей даде обещание да ускори „ стратегическия съюз “ на нациите –...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР