Буенос Айрес, Аржентина – Петъчната сутрин е необичайно гореща, но

...
Буенос Айрес, Аржентина – Петъчната сутрин е необичайно гореща, но
Коментари Харесай

Нарастващ глад: Аржентинските супени кухни се борят с орязването на разходите на Milei

Буенос Айрес, Аржентина – Петъчната заран е извънредно гореща, само че опашката пред общата супена кухня в Мерло – град на покрайнините на Буенос Айрес, Аржентина – е изключително дълъг, разпрострян се към блока.

Някои от хората, които чакат, са за първи път и се въртят с празни пластмасови контейнери в ръцете си. Мнозина имат работа. Все отново оризовата яхния, която супата предлага, може да бъде единственото им хранене за деня.

Подобни подиуми се разиграват в цяла Аржентина през последните седмици. Докато инфлацията пораства внезапно, бранителите и елементарните жители предизвестяват за рецесия с глада, която може да опустоши бедните в страната.

Голяма част от виковете бяха ориентирани към либертарианския президент Хавиер Милей. По-малко от три месеца след началото на мандата му, администрацията на Милей приложи серия от ограничения за икономии, които понижиха държавните разноски - в това число средства, които към този момент са отпуснати за кухни за супи, или „ comedores “, като тази в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР