Буенос Айрес/Анкара. Президентът на Русия Владимир Путин обърна внимание на

...
Буенос Айрес/Анкара. Президентът на Русия Владимир Путин обърна внимание на
Коментари Харесай

Джумхуриет”: Путин след срещата с Ердоган: Чувствителност по темата Сирия и голям принос на „Турски поток” за националните икономики и енергийната сигурност

Буенос Айрес/Анкара. Президентът на Русия Владимир Путин обърна внимание на двете значими тематики в днешния му диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в границите на форума на Г-20 в Аржентина, написа турският вестник „ Джумхуриет ” .
Путин е изразил „ огромна признателност ” на Ердоган поради „ неговата сензитивност ” на тематика Сирия. „ След последната ни среща в Истанбул, благодаря за това, че се създават решения по въпроси, които трябваше към този момент да бъдат позволени. … Турция още един път удостовери своята самостоятелност в региона на външната политика и надеждността си като сътрудник. … Преди всичко, този план (морският сектор на „ Турски поток ”) има огромен принос за обезпечаване на нашите национални стопански системи и енергийната ни сигурност. Това не се отнася единствено до нас; това ще стане годно в границите на цяла Европа. … Има много непрекъснато нарастване на комерсиалните ни връзки. Видяхме го както предходната, по този начин и тази година. Считам сегашната ни среща като знак за ползотворното ни съдействие. Отбелязваме доста значим прогрес в това наше съдействие. След срещата ни в Истанбул продължаваме да получаваме доста приятни сигнали и послания за този прогрес. ”,декларира Путин, представен от „ Джумхуриет ”.

Превод и редакция: Георги Димов

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР