Будва. Следвайки примера на Хърватия, Будва планира да въведе глоба

...
Будва. Следвайки примера на Хърватия, Будва планира да въведе глоба
Коментари Харесай

„Фактор“ : В черногорския град Будва ще налагат глоби за ходене по бански

Будва. Следвайки образеца на Хърватия, Будва възнамерява да вкара санкция от 500 евро за вървене без тениска, както и за разходка по бански в размер на 600 евро. Онези, които ядат и пият на публично място, ще бъдат санкционирани със 700 евро, написа македонското електронно издание “Фактор “ .
„ Значението на това решение, както и разпоредбите и държанието на публичните пространства могат да се видят в решенията на градовете в прилежащите страни, където за съпоставяне се отбелязва, че туристите са осведомени с разпоредбите и наказванията, които чакат заради неуместно държание, и по този начин за разходка без фланелка се планува наказване от 500 евро, а по бански 600 евро, до момента в който наказването за ястие и пиянство на публични места е 700 евро “ - показва способената общинска работа.
Съгласно решението могат да бъдат предписани и други правила на държание, които да контролират проблемите с паркирането, изсушаването на облеклата, изхвърлянето на боклуци, външния тип на постройката, мощната музика и други сходни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР