Будва. Десетки пациенти, повечето от които деца със стомашни инфекции,

...
Будва. Десетки пациенти, повечето от които деца със стомашни инфекции,
Коментари Харесай

„Алсат М“ : Отчетен е бум на стомашно-чревните инфекции в Черна гора

Будва. Десетки пациенти, множеството от които деца със стомашни инфекции, са признати в лечебни заведения някои елементи на Черна гора, осведоми македонският ефирен канал “Алсат М “ , който излъчва на албански език.
Само през последните 10 дни 38 души са инфектирани с ротавирусни инфекции, в това число 36 деца на възраст под четири години. Според черногорските медии множеството инфектирани са от Подгорица, Цетине и Будва.
Институтът за публично здраве на Черна гора осведоми, че инфекциите се дължат на високите температури, които основават условия за развиването на микроорганизми, само че локалните портали споделят, че дефектът на канализационната мрежа в сектора Бечичи – Рафаиловичи в региона на Будва.
Руските епидемиолози предизвестиха своите жители, че водата в Черна гора е източник на болести и би трябвало да се внимава и с питейната вода. Те предизвестяват, че канализацията в страната е остаряла и че тя е задоволителна за локалните поданици, само че не и за по-голям брой хора, които идват през летните месеци.
Както оповестява порталът Vijesti, фекални води могат да бъдат видени по пешеходни пътеки в Бечичи, а локален хотел забрани на гостите да вървят на плажа, където е видяно фекално замърсяване. Хотелиери от региона заведоха и първите правосъдни каузи против компанията, която ръководи канализационната мрежа, защото самите те получиха уведомление за каузи от туристически организации, посредством които гостите са резервирали почивките си.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР