Будимир Куйович, който беше осъден за наркотрафик, иска да бъде

...
Будимир Куйович, който беше осъден за наркотрафик, иска да бъде
Коментари Харесай

Сръбският наркотрафикант Будимир Куйович иска да бъде освободен предсрочно

Будимир Куйович, който беше наказан за наркотрафик, желае да бъде освободен предварително. Това излиза наяве от известие на Софийски градски съд, в което се споделя, че за на следващия ден от 11.00 часа е планувано правосъдно съвещание, което да прегледа молбата на наказания.

Куйович беше наказан дефинитивно от Върховен касационен съд на 16 години затвор през 2010 година за управление и присъединяване в проведена незаконна за трафик на опиати.

По делото, с изключение на Куйович, Михаил Янков беше наказан на 15 години затвор и 200 000 лв. санкция, а Стойко Дойчев на 10 години затвор и санкция от 100 000 лв.. Николай Писков е получил 10 години в пандиза и санкция от 100 000 лв.. Всички те са били упрекнати за присъединяване в незаконна група за трафик на опиати.

След задържането на четиримата в края на декември 2007 година тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Илия Илиев подава оставка поради случая.

По случая "Куйович " беше основана в Народното събрание краткотрайна анкетна комисия. Резултатът от нейния отчет е, че във връзка с Будимир Куйович не е упражнявано застъпничество от управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР