Будапеща. Унгарският премиер Виктор Орбан изпрати писмо на европейските депутати,

...
Будапеща. Унгарският премиер Виктор Орбан изпрати писмо на европейските депутати,
Коментари Харесай

Hungary Today: Виктор Орбан изпрати благодарствени писма на гласувалите „против“ задействането на наказателна процедура

Будапеща. Унгарският министър председател Виктор Орбан изпрати писмо на европейските депутати, които поддържаха неги и партията му, като гласоподаваха „ срещу “ отчета Саргентини, с който бе задействана европейската наказателна процедура против Будапеща по член 7, написа електронното издание Hungary Today , като се базира на информация от yahoo.com.
Писмото провокира рецензии във Англия, където опозицията упрекна Консервативната партия, че поддържа Орбан, в подмяна на поддръжка за Брекзит, а един от високопоставените функционери на Лейбъристката партия Ян Лейвъри е декларирал пред Yahoo: „ Това, че им благодари за поддръжката крайно-дясното държавно управление на Унгария е срамно за „ Торите “ (Консервативната партия) “.
Медията отбелязва, че същото писмо е изпратено на всички групи, които са дали своят вот срещу мярката, в това число английската евроскептична секта ЮКИП (Партия на независимостта на Обединеното кралство) и други десни партии, като френския „ Национален фронт “ и италианската „ Лига “.
В него Орбан благодари на тези, които са го подкрепили и упорства, че отчета е „ присъда против Унгария и унгарския народ “. Той отива и по-далеч, както разяснява изданието и написа, че „ той се основава на политически клевети и в действителност неточности “ и прибавя, че „ без значение от безсрамните офанзиви на про-имиграционните сили, ние няма да се поддадем на изнудването “.
Цялото писмо можете да видите на изображението.
Hungary Today напомня, че евродепутатите одобриха отчета Саргентини с 448 гласа „ за “ и 197 „ срещу “. В документа се отбелязва съществуването на доказателства са офанзиви против медиите и религиозната и академичната независимост, неприятно отношение към малцинствата и мигрантите и нарушение на правилото за самостоятелност на правораздаването, въз основата на което се открива санкционна процедура поради „ явен риск за съществено нарушение на базовите полезности на Европейския съюз “. След гласуването Орбан разгласи, че Будепеща ще апелира процедурите по член 7.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР