Будапеща. Трима наши борци са на крачка от олимпийските квоти,

...
Будапеща. Трима наши борци са на крачка от олимпийските квоти,
Коментари Харесай

Трима наши борци на победа от олимпийските квоти

Будапеща. Трима наши борци са на крачка от олимпийските квоти, откакто стигнаха полуфиналите в свободния жанр на квалификационния шампионат в Будапеща.

При най-леките до 57 кг Георги Вангелов започва с триумф против молдовеца Петру Крачун с 12:0 и в следобедния сеанс ще спори с азера Ислам Базарганов, сребърен медалист от шампионата Гран при в Москва през 2020-а. Срещите стартират от 19 часа българско време и ще продължат до 21 часа.

До полуфиналите стигна и Али Умарпашаев. В категория до 74 кг натурализираният у нас чеченец записва 3 победи, като на старта съкруши с механически туш 10:0 испанеца Джонатан Алварез Диаз, след това тушира и състезаващия се за Словакия Теймураз Салказанов, бронзов медалист от Мондиал 2019. А в инфарктен четвъртфинал победи и еврошампиона от 2020-а Махамедхабиб Хаджимахамедов (Беларус) – 4:4.
Така за място на финала Умарпашаев ще спори с грузинеца Автани Кенчадзе, бронзов медалист от Евро 2020 и 2019, международен първенец до 23 година от 2018-а.

При 86-килограмовите Ахмед Магамаев реализира две победи и също е на полуфинал. На старта натурализираният у нас чеченец прегази състезаващия се за Германия Ахмед Дударов – 8:1, а на четвъртфиналите надви и над борещия се за Франция Ахмед Айбуев – механически туш за 1,39 мин. Така за място на финала Магамаев ще срещне Али Шабанау (Беларус), 4-кратен бронзов медалист от международни шампионати.

Битка за квотите изгубиха другите ни трима борци в свободния жанр, които ще имат късмет на последната олимпийска подготовка в София от 6 до 9 май. И тогава единствено финалистите ще си обезпечат присъединяване на игрите Токио 2020.

Амхед Батаев (97 кг) бе спрян на четвъртфиналите от беларусина Александър Хустиян, европейски вицешампион от 2018-а, с 3:4. Преди това първенецът на България победи със 7:3 Махамед Закариев (Украйна). На старта срещите си изгубиха Владимир Дубов (65) след 0:11 от Вазген Теванян (Армения) и Георги Иванов след 0:3 от австриеца Йоханес Лидешер.

Утре борбите за квотите стартират дамите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР