Будапеща. Седем души са загинали, а четирима други са били

...
Будапеща. Седем души са загинали, а четирима други са били
Коментари Харесай

Reuters: Седем души са загинали при катастрофа с кола с мигранти в Унгария

Будапеща. Седем души са починали, а четирима други са били ранени, откакто автомобил със сръбски регистрационни номера, пренасящ мигранти, се е блъснал в къща в Унгария късно в понеделник, откакто водачът е отхвърли да спре за инспекция, предава Reuters .

Водачът на транспортното средство е забелязъл, че полицията ревизира коли в обитаемото място Морахалом покрай сръбската граница и се е опитал да я избегне, като се е отдалечил с превишена скорост, оповестиха от полицията пред организация MTI във вторник.

Колата, която е превозвала 10 мигранти и се е движила към град Сегед, по-късно се е блъснала в къща и се е преобърнала.

От полицията оповестиха, че водачът, който също е потърпевш, е арестуван и против него ще бъде формирано произвеждане за трафик на хора и причиняване на злополука с съдбовен излаз.

Инцидентът е станал покрай границата на членката на Европейския съюз Унгария със Сърбия, която не е част от Блока. Правителството на премиера Виктор Орбан построи ограда през 2015 година в разгара на мигрантската рецесия, когато стотици хиляди минаха оттова към Западна Европа.

Твърдата антиимиграционна позиция на Орбан оказа помощ на консервативната му партия „ Фидес “ да завоюва изборите през 2018 година Миналата седмица 2419 мигранти бяха спрени на границите на Унгария, демонстрират данни, оповестени от полицията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР