Будапеща. Министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер

...
Будапеща. Министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер
Коментари Харесай

Министър Петер Сиярто: Унгария ще продължи да подкрепя България за членството ѝ в Шенген

Будапеща. Министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто даде висока оценка на българо-унгарските връзки, като сложи акцент върху политическите и икономическите връзки сред двете страни. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа . На взаимна конференция след срещата си с вицепремиера Марияна Николова, той препотвърди позицията на Унгария и съобщи, че страната му поддържа абсолютно България за участието ѝ в Шенген. „ Ние ще продължим и отсега нататък да оказваме техническа помощ за защитата на границите на България, които са външни на Европейския съюз “, сподели Сиярто и акцентира, че страната ни се оправя извънредно добре в опазването на външните граници на общността.
Заместник министър-председателят Марияна Николова уточни, че България цени изразената поддръжка и добави, че Унгария е значим сътрудник на страната ни в Европейския съюз, със сходни позиции по значими тематики като европейската вероятност на Западните Балкани и кохезионната политика. „ Нашите двустранни връзки може да определим с една основна дума - другарство. Те са свързани с натоварен разговор на всички нива, както и взаимоотношение по необятен набор от двустранни въпроси и тези от европейския и интернационален дневен ред “, сподели българският вицепремиер.
Марияна Николова е на двудневно посещаване в Будапеща по покана на унгарското държавно управление. Обменът на положителни практики и опит при използването на политики за справяне с демографската рецесия, поощряване на раждаемостта и интеграцията на ромската общественост са във фокуса на визитата и. По-късно през днешния ден тя ще се срещне и с унгарския си сътрудник заместител министър-председателя Жолт Шемейн.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР